Twee dieven stelen goederen uit winkel in Nickerie

978

Twee verdachten hadden op vrijdag 16 oktober in een winkel te Paradise in het district Nickere goederen weggenomen. De winkelier merkte op dat de mannen goederen in hun tassen hadden gestopt waarvoor zij niet hadden betaald en stapten in een witgelakte voertuig en reden weg. De winkelier schakelde gelijk de politie van Paradise in.

De camerabeelden die zijn vastgelegd in de supermarkt werden bekeken. Aangezien de rijrichting van de verdachten Paramaribo bleek te zijn, werd door de politie van Paradise contact opgenomen met de controlepost Burnside en het kentekennummer van het voertuig waarin de verdachten zich bevonden werd ook doorgespeeld.

Bij de controlepost te Burnside werden de verdachten gesommeerd te stoppen. De politie ontdekte bij controle in het voertuig dat de verdachten een hoeveelheid aan goederen waaronder koffie Gold, een aantal bussen insecticiden van het merk Baygon, leverpastei, flessen honing en flessen shampoo hadden buitgemaakt.

Aangezien zij geen bonnen konden overleggen, werden zij aangehouden en overgedragen aan de politie van Nickerie. Bij nader onderzoek van de politie is gebleken dat de verdachten vier winkelzaken hebben aangedaan in Nickerie alwaar zij in drie daarvan goederen hebben weggenomen.

De 35-jarige Jurgen A. en Clyde P.(28) zijn op vrijdag 16 oktober door de politie van Nickerie aangehouden voor diefstal.

Het vermoeden bestaat dat het om een georganiseerde winkeldiefstal gaat. De politie vermoed dat deze verdachten ook winkeldiefstallen in Paramaribo plegen.

De politie onderzoekt deze zaak verder

Baygon
Koffie Gold