Sekswerkster verdacht van verduistering

1059

Sam B. die 3 jaren in het binnenland aan goudwinning had gedaan en zijn inkomsten, Us 6000, SRD.4000 , SRD. 500 aan belkaarten en meer dan een kilogram goud had vergaard, is binnen een dag kwijtgeraakt.
Na 3 jaren in het binnenland te zijn kwam hij op zaterdag 17 oktober terug naar Paramaribo en ging opzoek naar een sekswerkster in de omgeving van de Timmermanstraat. Sam nam de sekswerkster mee naar het adres waar hij verblijft in Paramaribo en vertelde hij de vrouw over zijn inkomsten.

Nadat de vrouw haar diensten had bewezen aan Sam, werd zij door hem betaald. De vrouw vroeg aan Sam of zij bij hem mocht overnachten maar hij wees het verzoek af. Hij viel echter in slaap voordat de vrouw de kamer had verlaten. Toen hij de volgende morgen wakker werd zag hij dat de deur van de kamer openstond en het geld, het goud en de belkaarten verdwenen was. Het slachtoffer stapte op zondag 18 oktober gelijk naar de politie van het ressort Nieuwe Haven en deed aangifte van diefstal van zijn geld, goud en belkaarten bij de politie. Hij kende de vrouw niet, maar wist wel een beschrijving te geven aan de politie. Na goed speurwerk kwamen de wetsdienaren erachter dat het ging om Alana M. meer bekend als “Mama”. Op zondag 18 oktober meldde Alana zich bij de politie aan, nadat zij van haar collega’s had begrepen dat de politie naar haar op zoek is. Zij werd aangehouden en ontkend het geld, het goud en de belkaarten van Sam te hebben weggenomen.

Na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie is zij in verzekering gesteld. De zaak is overgedragen aan de afdeling Kapitale Delicten.