Op dinsdag 20 oktober is de 32-jarige Romeo B. door de politie van Lelydorp aangehouden, nadat hij gepoogd heeft in te breken in een woning. Het slachtoffer heeft een kostgrond in het Reebergproject en gaat af en toe zijn gewassen verzorgen. Bij het naderen van zijn kostgrond merkte hij een schim op die zich snel had verplaatst vanuit de richting van zijn woning naar het bos. De benadeelde nam poolshoogte en probeerde te achterhalen of iemand in zijn kostgrond was. Aan de voorzijde trof hij een fiets aan die in de goot was verborgen. Terwijl de benadeelde rustig bleef alsof hij weg was, kwam Romeo heel oplettend en voorzichtig zijn schuilplaats uit. Toen hij zijn fiets wilde halen, zette de benadeelde de achtervolging in. Romeo zette het op een lopen maar de benadeelde was hem snel af. Hij werd vastgehouden door de benadeelde die de politie reeds had ingeschakeld.

De politie kwam op het adres aan en Romeo werd door de man overgedragen. De verdachte verklaarde aan de politie dat hij in de kostgrond van de eigenaar zou gaan vissen en dat hij voor niets anders daar was geweest, maar ter plaatse bleek dat er nergens in de buurt een visgat is waar Romeo zou kunnen vissen. De verdachte had geen visnet en ook geen hengel bij zich.

Twee ramen van de woning waren geforceerd dat merkten de politie en de eigenaar op. De verdachte is overgebracht naar het politiebureau en na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld.