Op woensdag heeft een delegatie van TELESUR, Apura Networks en PIEDATA onder leiding van Telesur-directeur, Dirk Currie, een bezoek gebracht aan de minister van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (MinOWC), Robert Peneux. Tijdens dit bezoek is er gesproken over hoe belangrijk ICT is voor het Surinaams onderwijs en de gehele samenleving. Er is namelijk gesproken over welke mogelijkheden de bedrijven TELESUR, Apura Networks en PIEDATA te bieden hebben op gebied van ICT- innovaties voor het Surinaams onderwijs.

Volgens Currie zullen TELESUR en TMIL innovaties op het gebied van ICT blijven stimuleren. In dit kader is er op woensdag een presentatie gehouden. Op donderdag zal er een workshop gehouden worden in het TMIL-gebouw op het complex van de Anton de Kom Universiteit. Hierbij zal er ook worden ingegaan waarop er gefocust moet worden en wat de volgende stappen zullen zijn op het gebied van ICT-innovaties. Currie is van mening dat het belangrijk is dat ICT in het Surinaams onderwijs naar een internationaal niveau moet worden opgekrikt. Jongeren moeten volgens hem op zeer jonge leeftijd leren hoe zij moeten omgaan met de nieuwste ontwikkelingen binnen het ICT-gebeuren, omdat educatie steeds aan het veranderen is.

Minister Peneux is onder de indruk van wat de drie bedrijven kunnen presteren op het gebied van ICT. De bewindsman heeft al zijn medewerking toegezegd voor eventuele projecten die uitgevoerd zullen worden op het gebied van ICT-vernieuwingen ten behoeve van het Surinaams onderwijs. Voorts is het ministerie bezig met het trainen van leerkrachten op het gebied van ICT.

Een samenwerking die internationaal van aard is tussen het MinOWC, IOL en the institute waarvan het tweede leerjaar op 28 oktober officieel zal aanvangen. Daarnaast zal het ministerie ook de infrastructuur op diverse scholen op het gebied van ICT in orde maken, want niet alle scholen beschikken over een Internet verbinding. Het ministerie is daarom met verschillende partners oplossingen aan het bekijken om de ICT infrastructuur aan te pakken.