Sigaretten in een container verdwenen

783

Davin L. (24), truckchauffeur, is op woensdag 14 oktober aangehouden en ingesloten. De operationsmanager van een bedrijf dat gevestigd is op het havencomplex deed op donderdag 1 oktober aangifte van diefstal van een 40-foot container inhoudende sigaretten.

De verdachte gaf in eerste instantie toe de container in ontvangst te hebben genomen, maar liet de container met de lading onbeheerd op het complex achter, omdat hij dringend weg moest. Camerabeelden toonden aan dat Davin naar de uitgang was gereden met de container. Hiermede geconfrontreerd gaf hij aan dat hij in opdracht handelde van een zekere Ewald. Ewald is opgespoord, aangehouden en na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie heengezonden.

De truck is beslagen en de afdeling Kapitale Delicten onderzoekt wat de verdachte met de lading heeft gedaan.