Drie verdachten vrij na betaling boetegeld

745

Drie verdachten werd op woensdag 21 oktober door de politie van Saramacca aangehouden voor overtreding van de wet economische delicten. In de maand september had de douane recherche een inval gepleegd in een winkelzaak in het district.

De douane recherche nam alle sigaretten en alcoholhoudende drank in beslag die niet voorzien waren van een label. Er werd een dossier opgemaakt en opgestuurd naar het Openbaar Ministerie, waarna de zaak overgedragen is aan de politie voor het verdere onderzoek.

Aangezien de wet de ruimte biedt om de zaak buitenproces af te handelen, deden de verdachte het verzoek.

Na afstemming met een een lid van het Openbaar Ministerie is de zaak buitenproces afgehandeld. De verdachten hebben een geldboete van SRD. 10.000 betaald en zijn ze heengezonden.