Man geeft politie vuistslag in gezicht

1043

Op woensdag 21 oktober is de 25-jarige Safiero S. het politiebureau ingestapt met voeding voor een arrestant. De politie gaf Safiero door dat volgens de regels alleen op de zondag voeding van huis wordt aangenomen voor arrestanten rn op de woensdag worden alleen kledingstukken aangenomen. De mededeling staat ook duidelijk vermeld als bekendmaking voor bezoekers van het bureau.

Safiero ging tekeer op het bureau omdat hij zich niet kon terugvinden in deze regel en liep scheldend naar buiten maar hij keerde weer terug. Een politieambtenaar die Safiero naar buiten wilt begeleiden liep naar hem toe. Safiero keerde zich om en bracht de politieman een vuistslag toe in zijn gezicht.

Hij verzette zich hevig en bracht vernielingen aan in het bureau, waardoor de wetsdienaren genoodzaakt waren om hem in de boeien te slaan. De politie van Latour heeft hem aangehouden.

De verdachte is na voorgeleid te zijn in verzekering gesteld. Voor de objectiviteit van het onderzoek is de zaak overgedragen aan de recherche van Paramaribo.