Rodney K. (28) die ervan wordt verdacht tot drie keren toe in vereniging te hebben ingebroken op een adres in het ressort Wanica, is door de politie van regio Midden op vrijdag 16 oktober aangehouden.
Bij één van deze inbraak is een voertuig van het slachtoffer weggenomen.

Het voertuig werd door de politie langs een weg in het ressort terug gevonden. In tussen waren onderdelen van de auto gesloopt. De politie kwam Rodney op het spoor toen de benadeelde naar het bureau ging om aan te geven dat een manspersoon hem gebeld had over zijn autopapieren. Volgens het slachtoffer moet Rodney hem hebben voorgehouden dat hij de autopapieren van hem heeft gevonden. Op een afgesproken plaats zouden zij elkaar ontmoeten, zodat de benadeelde zijn documenten terug kon krijgen.

De politie reageerde op de afgesproken tijd en nam poolshoogte op de plek. Toen de bekende van de politie de documenten zou overhandigen, werd hij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Rodney verklaarde aan de politie dat hij pas in vrijheid is gesteld door politie Geyersvlijt voor diefstal uit voertuigen. Verder dat de documenten misschien per ongeluk in zijn tas zijn gestopt door de politieagenten van dat bureau. Toen de verdachte door had dat hij de politie niet langer in de maling kon nemen, bekende hij samen met andere criminelen bij de benadeelde te hebben ingebroken.

Rodney is na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld.