24-jarige jongeman vermoedelijk in een goudput uitgegleden

751

Op dinsdag 20 oktober kreeg de politie van Brokopondo een melding van een ongeval te Moesapasi via de Centrale Meldkamer binnen. Bij aankomst op de plaats delict, trof de politie het levenloze lichaam van de gouddelver, Virinderkoemar Debitewarie, (24) aan.

Vader van het slachtoffer, zonen en arbeiders waren om 18.00u gestopt met werken. Hierna liep Virenkoemar naar de achterzijde van het kamp grenzende aan een oude goudput.

Toen hij na een tijdje niet terugkwam, werd naar hem uitgekeken. Zijn slippers waren in de omgeving van de put. Verdere zoekaktie leverde op het vinden van zijn levenloos lichaam in de goudput. Het lichaam werd geborgen. De groep vermoedde gelijk dat Virenderkoemar in de put moest zijn uitgegleden.

Aangezien er geen misdrijf in het spel was, werd zijn ontzield lichaam afgestaan aan de familie. Dit natuurlijk na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie.