De 23-jarige Mark P. die in het het magazijn van de politie heeft ingebroken is op woensdag 21 oktober door de politie van Latour aangehouden. Een politieambtenaar die vanwege het cellenhuis de wacht op het terrein van het politiebureau moest doen, begaf zich naar achteren op het terrein en merkte hoe iemand zich toegang verschafte tot het magazijn. Hij ging er naar toe en hield een jongeman staande.

De politieambtenaar merkte op dat het om een ex-arrestant ging die eerder dit jaar was opgesloten vanwege het feit dat hij gestolen bromfietsonderdelen aan zijn bromfiets had aangebracht. Bij de aanhouding kon Mark geen bescheiden van de bromfiets overleggen waardoor hij na zijn invrijheidstelling de bromfiets niet heeft terug gekregen van de politie.

Zonder toestemming nam Mark de kans op woensdag de bromfiets weg te nemen uit de bergruimte van de politie. Hij heeft met een scherp voorwerp de ketting waaraan een hangslot is bevestigd, weggesneden. Terwijl hij bezig was de bromfiets weg te nemen, werd hij op heterdaad betrapt en aangehouden.

De verdachte is na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld.