Nieuwe SLM Crewmembers krijgen drugsvoorlichtingsessie

842

De Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM) deed aan de afdeling Narcotica Brigade van de politie het verzoek een drugsvoorlichtingsessie te verzorgen voor hun nieuwe stewards en stewardessen in opleiding.

Bij deze voorlichtingssessie werden de aankomende bemanningsleden meegegeven heel waakzaam te zijn. Dit, aangezien het reeds is voorgekomen dat bemanningsleden bewust worden benaderd om te fungeren als drugs of geldkoerier. Het kan ook eens voorkomen dat zij onbewust drugs meevoeren wanneer zij een pakket voor derden moeten afleveren.

Verschillende methode die worden gebruikt om drugs het land uit te voeren, werden tijdens de presentatie doorgegeven. Op de aankomende stewards en stewardessen is een beroep gedaan hun vrienden te kiezen. SLM medewerkers zijn voor de drugscriminelen een belangrijke speler in de uitvoer van drugs alsook voor het transporteren van grote geldsbedragen van het ene land naar het ander.

Voor de medewerkers was deze sessie een ware eyeopener. Tot slot werden ze op het hart gedrukt niets voor niemand mee te nemen. Dit is niet alleen voor hun bescherming, maar ook omdat dit in het beroep ten strengste verboden is. Bij schending hiervan kan dit zelfs leiden tot ontslag.