Vissen met visnet zonder vergunning levert SRD 1400 op

713

Akash R. (23) en de 36-jarige Soedir S. die langs de weg naar Coppename zijn gaan vissen zijn op donderdag 22 oktober aangehouden voor overtreding van de wet economische delicten. De twee mannen hebben gebruik gemaakt van visnetten en hebben ongeveer 20 kilogram krobia en andere vissoorten kunnen slepen.

De vissers konden geen vergunning overleggen bij controle door de politie van Coronie. Aangezien het bij wet verplicht is gesteld dat iemand die anders dan met een hengel gaat vissen een vergunning daarvoor dient te overleggen, zijn alle vissen in beslaggenomen. De zaak werd na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie buitenproces afgehandeld. Akash en Soedir hebben elk SRD 700 aan boetegeld betaald. De visnetten zijn in beslag genomen.

Bij wet is vastgesteld dat voor het vissen met een visnet er een vergunning vereist is.