Goederen zijn niet voorzien van accijnszegels

945

In de periode van 26 juli tot en met 13 augustus heeft de douane recherche invallen gepleegd in twee gerenommeerde drankenzaken in het ressort Lelydorp. Tijdens de invallen zijn er goederen aangetroffen die niet voorzien waren van accijnszegels, hetgeen inhoud dat voor deze goederen geen invoerbelasting is betaald. De goederen werden in beslaggenomen.

Via het Openbaar Ministerie werd de zaak overgedragen aan de politie voor verdere onderzoek. De ondernemers werden aangehouden en voorgeleid. Na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie mocht de zaak buitenproces worden afgehandeld.

De verdachten kregen een geldboete tussen de SRD. 500 en SRD 4.000 opgelegd. Na de boete te hebben betaald, werden zij heengezonden.

De douane recherche in samenwerking met de politie van Lelydorp en de afdeling Fraude en Economische Delicten (FED) van de politie heeft het onderzoek in deze zaak afgehandeld.