Illegale guyanees aangehouden voor diefstal te Braamspunt

905

De 39-jarige Enron H. die voor lange tijd werkzaam is in één van de vissersdorpen op het zandstrand te Braamspunt, heeft naar verklaring van een aangever vis, hout en zinkplaten die hem toe behoorden, weggenomen. De verdachte, Enron werd op maandag 19 oktober door de politie van Nieuw Amsterdam aangehouden voor diefstal.

Braamspunt is een zandstrand in Suriname dat ligt bij de monding van de Surinamerivier, nabij het vissersdorp Pomona.

Aangezien de verdachte van Guyanese komaf is, werd ook gevraagd naar de nodige bescheiden die hij bij zich moet hebben om in Suriname te verblijven en bleek dat Enron illegaal in het land is. Hij is overgebracht naar het politiebureau te Nieuw Amsterdam.

Bij het verhoor ontkende de verdachte enige goederen van de aangever te hebben weggenomen. Na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie is hij in verzekering gesteld.