Inbreker betrapt in ressort Santo Dorp

734

Tijdens een inbraak in het ressort Santo Dorp is de 21-jarige Scenso V. op heterdaad betrapt door buurtbewoners. Scenso V. is geen onbekende voor de politie. De verdachte ging op een erf waarop er een aantal woningen staan, hij werd betrapt door omstanders toen hij bezig was inbraak te plegen.

De menigte nam het recht in eigen hand en heeft Scensio na de aanhouding, mishandeld. De politie van Santo Dorp die werd ingeschakeld, was genoodzaakt Scensio over te brengen naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis voor medische behandeling. De verdachte heeft letsels opgelopen bij de mishandeling door de omstanders. Na de medische behandeling werd de verdachte overgebracht naar het politiebureau.

Gelet op het feit dat Scensio mishandeld is geworden door de buurtbewoners en ernstige letsels heeft overgehouden, is hij na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie heengezonden na te zijn verhoord.

Wanneer u een verdachte op heterdaad betrapt tijdens het plegen van een strafbare feit bent u als burger bevoegd de verdachte aan te houden. De politie dient dan gelijk ingeschakeld te worden, zodat de verdachte kan worden overgedragen. Indien u het recht in eigen handen neemt en de verdachte mishandelt, maakt u zich schuldig aan een strafbare feit. Suriname is een land met geldende rechtsregels en normen waar een ieder zich aan moet houden. De politie doet een dringend beroep op de samenleving om het nuchtere verstand te laten prevaleren en rekening te houden met het bovenstaande.