KPS blij met resultaat alcoholcontrole

992

Het team van het Korps Politie Suriname dat de meeting van de alcoholpromillage heeft gedaan, i.v.m Parbo Night, in de nacht van zaterdag 24 oktober op zondag 25 oktober, heeft geen overschrijding van de toegestane alcoholpromillage gemeten.

Aan de gemeenschap was doorgegeven dat een team van het Korps Politie Suriname in de nacht van zaterdag 24 oktober tot in de vroege ochtend van zondag 25 oktober op verschillende locaties alcoholcontrole zou uitvoeren. Deze bekendmaking ad KPS op haar website en haar facebookpagina geplaatst. De bekendmaking hield in verband met de grote event, Parbo Night. Ongeveer 30.000 personen hebben het bericht gelezen en meer dan 200 keren gedeeld.

Op de pleziermakers was een beroep gedaan af te spreken wie alcoholvrij zou blijven om als bestuurder de rest veilig huiswaarts te vervoeren.

Zondagochtend, na 02.00 uur waren er wel 10 meldingen binnen van aanrijdingen in het centrum van Paramaribo via de Centrale Meldkamer van de politie. Bij deze aanrijdingen was er alleen sprake van materiële schade. Er hebben zich geen ongelukken voorgedaan in het verkeer, waarbij personen lichamelijke letsels hebben opgelopen. Er zijn in totaal vijf rijbewijzen ingevorderd van hardrijders.

Het Korps Politie Suriname dankt de gemeenschap dat zij haar verantwoordelijkheid heeft opgepakt en dat zij getoond heeft te gaan voor een veilig verkeer.