Santes bedreigd slachtoffer met de dood

659

Nigel, J. alias “Santes” (48) die op twee verschillende dagen bedreigingen heeft geuit naar een slachtoffer die aangifte heeft gedaan bij de politie, is op woensdag 21 oktober door de politie van Nieuw Amsterdam aangehouden voor bedreiging. Santes die illegaal is in Suriname, werk samen met het slachtoffer in een vissersdorp te Braamspunt.

De aangever verklaarde aan de politie dat hij bezig was een kamp op te zetten. Hij zette in de vooravond zijn bouwmaterialen weg en ging naar bed. De volgende ochtend toen hij terugging om zijn werkzaamheden voort te zetten, merkte hij dat zijn bouwmaterialen waren weggenomen. Aan hem is doorgegeven dat Santes zijn bouwmaterialen moet hebben weggenomen. De aangever ging naar Santes om hem om rekenschap te vragen. Santes bedreigde hem toen met de dood.

De volgende dag werd hij wederom bedreigd door Santes en besloot aangifte van bedreiging te doen bij de politie. De politie heeft Santez aangehouden en na afstemming met het Openbaar Ministerie is hij in verzekering gesteld.