2 elektriciteitsmasten van EBS aangereden

846
Technici van de EBS zijn bezig een aangereden mast te vervangen.

Vanmorgen omstreeks 04:00uur in de ochtend zijn 2 elektriciteitsmasten aangereden door een container. Dit gebeurde aan de de Kwattaweg – een paar honderd meter voor de kruising met de Kernkampweg. Hoe het komt dat de bestuurder de masten had aangereden, is nog niet duidelijk.

De N.V. Energiebedrijven Suriname (EBS) is weer geconfronteerd met schade aan haar netwerk. Hierdoor waren de bewoners van de omgeving Kwattaweg, Munder en Beniespark verstoken van energie. De storing is grotendeels al opgeheven, maar er vinden nog (10:00 uur vanmorgen) werkzaamheden plaats op de mast waar het laagspanningsnet loopt. De EBS heeft zo voortvarend mogelijk gewerkt om de stroomvoorziening weer te normaliseren.

De herstelwerkzaamheden kunnen afhankelijk van de mast die is aangereden en de lijn die daar loopt (hoogspanning of laagspanning), complex zijn en kan het opheffen van de storing 2 tot 8 uur duren.

Haast elke dag worden elektriciteitsmasten aangereden. Voor het jaar 2015 zijn er al 323. Vorig jaar zijn op een dag 9 masten aangereden. Onzorgvuldig rijgedrag is daarom ook voor de EBS een zorgpunt, omdat haar klanten hier last van ondervinden. Een mastaanrijding zorgt namelijk altijd voor onderbreking van de stroomvoorziening.

EBS klanten kunnen naar storingen informeren op het nummer 175. Geplande onderbrekingen worden vooraf bekendgemaakt en staan ook vermeld op de website www.nvebs.com.

De EBS verzoekt automobilisten veilig te rijden in het verkeer, zo kan schade aan haar netwerk worden voorkomen.