De politie van regio Midden heeft de 25-jarige Ulrich U. aangehouden voor bedreiging van zijn werkgever. Ulrich was als bijrijder in een voertuig van de ondernemer en moest samen met de bestuurder die ook in dienst is bij de ondernemer boodschappen halen. Onderweg raakten zij betrokken bij een aanrijding, waarbij de arbeiders als veroorzaker van de aanrijding aangewezen zijn.

De ondernemer werd in kennis gesteld van de aanrijding en ging ter plaatse. Bij aankomst op de plek ging de werkgever tekeer tegen Ulrich en de bestuurder van zijn voertuig. Aangezien het voertuig aanzienlijk is beschadigd, vond de aannemer dat de bestuurder hard moet hebben gereden. De bijrijder Ulrich vond dat de opmerking van de eigenaar van het voertuig niet op de juist manier is gezegd en werd boos en begon zijn werkgever uit te schelden en te bedreigen met de dood.

Ulrich was ook thuis bij de ondernemer en ging ook daar te keer tegenover de partner van de ondernemer. Aangezien getuigen duidelijk hebben gehoord hoe Ulrich de uitlating deed dat hij wat zal doen met de kinderen van de ondernemer, is hij aangehouden door de politie van De Nieuwe Grond.

De verdachte is door een inspecteur van politie in verzekering gesteld, na eerst afgestemd te hebben met een lid van het Openbaar Ministerie.