Concessiehouders draagt steentje bij aan nieuwe Crematieoord

615

De districtscommissaris van Saramacca, Lakshmienarain Doebay had gisteren , maandag 26 oktober op zijn kantoor gesprekken gevoerd met de mijnbouw concessiehouders van het district. Aan hun is gevraagd om een steentje bij te dragen voor het bezanden van de weg die naar de nieuwe Crematieoord te Uitkijk in het district Saramacca leidt. Deze weg heeft een lengte van 2.5 km. en er is hiervoor ongeveer 4000 mᶾ klinkzand nodig.

De voorzitter van de Stichting Nationaal Uitvaart Oorden Suriname, Shabier Ishaak die al een geruime tijd bezig is met de voorbereiding van de Crematieoord, was ook aanwezig bij de meeting. Drie van de vijf concessiehouders zijn komen opdagen, de twee andere hebben toegezegd alsnog te zullen komen bij de burgervader. De drie concessiehouders hebben toegezegd elk 750 mᶾ klinkzand te zullen leveren om de weg in orde te maken.

De burgervader Lakshmienarain Doebay, bedankte de concessiehouders voor hun bijdrage die zij hebben toegezegd. De dc vindt het fantastisch en zegt dat dit ook wel een burgerparticipatie project genoemd mag worden, waarbij hij door middel van gesprekken de zandafgravers zover heeft kunnen krijgen om mee participeren. Hij benadrukte dat dit niet het eerste project is waarbij burgers in het bijzonder de aannemers op verzoek van de dc mee participeren om projecten uit te voeren.