Hervormings en Vernieuwingsbeweging PL opent eigen secretariaat

586

Zondag 25 oktober heeft de Hervormings en Vernieuwingsbeweging (HVB) van de PL de opening gedaan van een eigen secretariaat aan de H.D. Benjamin-straat, vlak aan de overkant van het KKF-beursterrein. Het is noodzakelijk dat er een eigen onderkomen nodig werd, vanwege de toenemende sympathie en het groeiende draagvlak meldt Raymond Sapoen. Naast de feestelijke opening van het secretariaat werd ook de 48ste verjaardag van Sapoen gevierd.

Het pand is beschikbaar gesteld door de minister van Binnenlandse Zaken, Mike Noersalim. Het pand beschikt over een kantoor, secretariaat en een ruimte om te vergaderen. Ook ex-parlementariërs Soetimin Marsidih van Nickerie en Hendrik Sakimen van Commewijne waren aanwezig bij de feestelijke opening.

12049584_1005289959550361_3178431063631519413_n
12036755_1005289876217036_2950778364501455803_n

De trekker van HVB, Raymond sapoen, zegt dat als binnen de leiding van de VHP en NPS vernieuwingen doorgevoerd kunnen worden, moet dan ook de PL deze vernieuwingen kunnen doorvoeren, zonder dat er splitsingen komen.

Gisteren is ook bekend geworden dat de PL de rechtszaak tegen Sapoen/Chitan en Simons heeft verloren. De rechter heeft bepaald dat de terugroeping van Raymond Sapoen en Diepakkoemar Chitan onrechtmatig is geschied, omdat de PertjajahLuhur (PL) zich niet heeft gehouden aan de termijnen die gelden bij het convoceren en het houden van de partijraadsvergadering. Ook het verbieden van Simons om Sapoen en Chitan uit te nodigen voor vergaderingen is afgewezen.

De groep van Sapoen zal gewoon doorgaan met de ‘missie’ binnen en buiten de PL, Er is genoeg ondersteuning vanuit de samenleving deelt Sapoen mee. Hij zegt dat hij niet had verwacht in zo’n grote mate ondersteund te worden.

De voorzitter van de PL, Somohardjo zegt dat hij niet voorbarig wilt zijn om commentaar te leveren, vooral hoe het een rechstspraak is. Hij zegt dat de partij zo spoedig als mogelijk met haar raadslieden zal overleggen omtrent het vonnis en wat de volgende stappen zullen zijn. “Wij gaan blijven strijden voor het volk, want het volk zal bepalen.” zegt hij tenslotte.