Illegale Guyanees steelt SRD 5000 van ondernemer

1744

Basdew B. alias Bayo die SRD. 5000 had weggenomen van een ondernemer in het het vissersdorp Pomona, is angehouden door de politie van Nieuw Amsterdam ter zake diefstal. Volgens verklaring van de aangever heeft hij een kleine winkelzaak waar hij goederen verkoopt. Op woensdag 14 oktober was de ondernemer in de zaak met Basdew die alcohol aan het drinken was. Op een bepaald moment moest de ondernemer dringend naar het toilet en liet Bayo achter in de zaak. De ondernemer had een buiktasje met een bedrag van SRD. 10.000 in de winkelzaak achtergelaten. Het geld had hij in bundels van SRD. 1000. Toen de ondernemer terugkwam zag hij maar vijf bundels en Bayo was nergens te bespeuren.

De ondernemer deed aangifte bij de politie en Basdew werd aangehouden. De verdachte ontkent het geld te hebben weggenomen. Hij is van Guyanese komaf en is illegaal in het land.

Na overleg met een lid van het Openbaar Ministerie is Basdew in verzekering gesteld.