Opzettelijke brand bij winkel Elias niet uitgesloten

812
Winkel Elias

De brand die bij winkel Elias in Nieuw-Nickerie op 22 oktober had gewoed, blijkt dat er opzet in het spel is en een elektrische storing als oorzaak van de brand is uitgesloten. Dat meldt de Regiocommandant Widjaikoemar Oedit. De Forensische Opsporing heeft een onderzoek verricht waaruit blijkt dat iemand de brand heeft gesticht. Een persoon is aangehouden na het eerste onderzoek, de onderzoek loopt nog en de politie wilt precies weten wie en waarom de brand gesticht is.

De brand kwam omstreeks 02:30 uur in de ochtend. Door kordaat optreden van de brandweer kon de beginnende brand worden geblust, waardoor erger is voorkomen.

Eigenaar van het pand, Antoine Elias sprak zijn waardering uit voor het snel optreden van de brandweer.