Training aanpak verkeersveiliheid in Suriname

726

Op maandag 26 oktober is de Traffic Strategy Course van start gegaan op de Politie Academie. De groep participanten aan de training bestaat uit politieambtenaren, vertegenwoordigers van verzekeringsmaatschappijen en andere bedrijven. De Traffic Strategy Course is bestemd voor medewerkers die een rol hebben in de strategische ontwikkeling van verkeersveiligheid.

De nadruk zal tijdens de training worden gelegd op een strategische benadering voor aanpak van de verschillende verkeersuitdagingen in Suriname. De deelnemers zullen inzichten opdoen in kernelementen die nodig zijn bij de voorbereiding en uitvoering van strategische verkeersplannen.

De Traffic Strategy en Traffic Management Course zal verzorgd worden door twee deskundigen, Derek Driver en Paul Mathias uit het Verenigd Koningkrijk. De training is het initiatief van hoofdcommissaris HumphreyTjin Liep Shie. De hoofdcommissaris heeft zich ingespannen om de training over verkeersveiligheid te realiseren, aangezien het één van de speerpunten is in het beleid van het Korps Politie Suriname. Tegelijkertijd is de training een duurzame investering in het personeel en zorgt het voor versterking van de relaties met partners die betrokken zijn bij het verkeersgebeuren.

De opening van de training is gedaan door de aarnemend korpschef commissaris Agnes Daniël. Daarmee heeft zij haar eerste officiële openbare activiteit in de hoedanigheid van waarnemend korpschef uitgevoerd.

Maandag 2 november start de Traffic Management Course.

DSC07343
DSC07359