Winkelier verkoopt alcohol drank al 3 jaren zonder vergunning

727
De in beslag genomen goederen ( Foto: BIC -Nickerie)

Op maandag 26 oktober heeft de politie van Nieuw-Nickerie een grote partij dure Alcohol drank in beslag genomen bij een winkelier die geen vergunning had om te verkopen. Alle sterke drank van lagere tot topmerken zijn van de rekken gehaald en overgebracht naar het politie bureau. Behalve alcohol zijn er ook vervallen producten in beslag genomen, waarna deze zullen worden vernietigd.

De afdeling Milieu-en Gezondheidsdienst samen met de politie en leden van het bureau voor openbare gezondheidszorg waren bezig met controle op vervallen goederen. “Zij stuitten op verkoop van alcohol, terwijl de vergunning van de winkelier sinds 2012 is vervallen. Al die jaren verkocht hij zonder vergunning” zegt Regiocommandant Widjaikoemar Oedit. Zijn handeling levert hem een economisch delict op waarvoor hij na afstemming met het Openbaar Ministerie te horen krijgt wat de strafmaat is.

Om in een winkelzaak alcohol in fabrieksverpakking te mogen verkopen moet men beschikken over een geldige “gedestilleerde vergunning”. Het Lokaal Bestuur zal de winkelier alsnog in de gelegenheid stellen de nodige vergunning aan te vragen.