MINOV en IIED organiseren lezing over ‘preparing students to lead with solutions’

835

Vandaag houdt het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur in samenwerking met The International Institute of Education for Development (IIED) een lezing voor de opleiding ‘ICT in Education’ in het IGSR gebouw op het ADEK complex.

Deze lezing heeft als titel ‘preparing students to lead with solutions’ en wordt verzorgd door Professor Dr.B.Tewarie, Parlementarier en Professor op the University of the West Indies. De opleiding “ICT in Education” is tot stand gekomen door een samenwerking tussen het Ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur, het Instituut voor de Opleiding van Leraren (IOL) en The International Institute of Education for Development (IIED).

Deze leerkrachtenopleiding is enig in zijn soort en zeer innovatief. Het bereidt leerkrachten voor om met een nieuwe methodolgy gekenmerkt door de integrale aanpak, geen vakken afzonderlijk, maar vakken verwerkt in projecten. Het gaat om onderzoeksgericht onderwijs en ruimte voor het kind als individu omdat kinderen verschillen. Liefst zo vroeg mogelijk, wetenschap, technology, engineering en ICT in het onderwijs weerspiegelt hoe het in de samenleving er echt aan toe gaat. Er is geen ruimte voor uit het hoofd leren, maar voor kritisch denken en problemen oplossen. Het succes in vele landen met deze methode die niet nieuw is vraagt om toepassing ook in Suriname.