Opzettelijke brandstichting bij Winkel Elias

768
Winkel Elias

Na onderzoek is de politie tot de conlusie gekomen dat er op donderdag 22 oktober brand is gesticht bij het pand van Winkel Elias dat gelegen is op de hoek van de Gouverneur- en Emmastraat. Op twee plaatsen zijn er vuur aangstoken. Aan de hand van beelden die de politie ter beschikking heeft, is een verdachte aangehouden.

Politiecommandant regio West, Widjaikoemar Oedit zegt dat er sprake is van opzettelijke brandstichting en geen sprake is van poging tot brandstichting.

Door kordaat optreden van de Brandweer is het bij een beginnende brand gebleven. Dit heeft het politioneel onderzoek, verricht door de Forensische Opsporing en recherche van de politie regio West, uitgewezen. De verdachte is in verzekering gesteld, maar heeft nog niet bekend.