Verdachte bracht 16-jarige scholier kapverwonding toe

817

Op vrijdag 23 oktober kreeg de politie van ressort Centrum via de Centrale Meldkamer het bericht van een slachtoffer met een kapverwonding aan de Waterkant.

Uit het voorlopige onderzoek is gebleken dat het slachtoffer en de verdachte een oude vete hadden. Beide heren die in gezelschap waren van anderen ontmoetten elkaar omstreeks 13.30 uur bij een eetgelegenheid in het Centrum. Eén hunner, die bekend is als ‘Barbamang’ had toen intimidatie schoten gelost. Door omstanders werden partijen tegen gehouden elkaar te lijf te gaan en verlieten zij de plaats.

Het tweetal kwam enkele uren elkaar weer tegen bij de eindhalte van de lijn 5 bussen. ‘Barbamang’ bracht de jongeman die op een bus wachtte om naar huis te gaan een kapverwonding toe met een scherp voorwerp. Na de daad koos hij het hazenpad. Het slachtoffer was voor aankomst van de politie reeds per eigen gelegenheid afgevoerd naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis.

Het slachtoffer was toen niet aanspreekbaar toen de wetsdienaren een bezoek bracht aan de Spoed Eisende Hulp. Een familielid gaf door dat het om de 16-jarige scholier P.P. gaat. Het slachtoffer is op maandag 26 oktober heengezonden na medisch te zijn behandeld. De verdachte wordt door de politie opgespoord.