Winkeldief in been geschoten

1646

Op woensdag 28 oktober is de 25-jarige verdachte Richi, D. door de politie van Uitvlugt aangehouden met een schotverwonding in zijn been. Na een melding van de Centrale Meldkamer dat een verdachte zich met een schotverwonding bevindt aan de Lalarookhweg ging de politie van Uitvlugt ter plaatse. Bij aankomst was de verdachte reeds overgebracht naar de Spoed Eisende Hulp voor medische behandeling.

Uit het voorlopige onderzoek is gebleken dat 3 manspersonen in een winkelzaak aan de Lalarookhweg enkele cosmetische goederen uit de zaak hadden gestolen en vluchtten de winkel uit. De eigenaar die dit opmerkte zette te samen met enkele omstanders de achtervolging in. Twee van de verdachten stapten in een personenauto. De andere die te voet wegvluchtte, werd door de eigenaar achter na gezeten.

Een bestuurder van een gewapende macht die op dat moment voorbij reed, stopte en verleende assistentie. De man ging toen de verdachte achterna en loste op een bepaald met zijn dienstwapen twee waarschuwingsschoten. Dit bracht Richi niet tot andere gedachten, waarbij er toen gericht op hem is geschoten. Hij werd in zijn scheenbeen geraakt.

Bij de aanhouding van Richi zijn de buitgemaakte goederen in een plastieken zak terug gevonden
Na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie is hij in verzekering gesteld. Hij ligt ter observatie onder politiebewaking in het ziekenhuis en verkeert buiten levensgevaar. Aan de opsporing van zijn comparanten wordt gewerkt.