Cursus ‘Safety and Food’ ook in Nickerie

1031

Naast het verzorgen van technische opleidingen in het district Nickerie, zal de PTC ook zich toespitsen op de voedselveiligheid. Polytechnic College (PTC) verzorgt een aantal trainingen, Safety and Food o.a. Hier gaat het om vervoeren, bewaren, bereiden en opdienen van voeding, tijd om meer aandacht hierop te vestigen.

De training ‘Safety and Food’ omvat 32 uren verspreid over 4 dagen, waarbij een dag is uitgetrokken voor praktijk. Er zullen tijdens de praktijklessen testen worden gedaan en aandacht worden besteed aan bacteriën die op onze handen bijvoorbeeld voorkomen.

Aan het eind van de training krijgen de cursisten een certificaat in ontvangst. Deze training is bedoeld om ‘foodborne’ ziektes te herkennen en daarnaast: persoonlijke hygiëne te herkennen, onderscheid te maken tussen schoonmaak en ontsmetting, cross- contaminatie te voorkomen, levensmiddelen correct op te slaan, hoe te werken met chemicaliēn en bestrijdingsmiddelen, voedseltemperaturen te managen en leveranciers te selecteren.

Deze informatie komt van Negesty Winter, LBB-staffunctionaris, contactonderwijs en projecten, die naar Nickerie was afgereisd.

Voor meer info ben je terecht op kec@ptc.edu.sr of bellen met 490370.
E. Fatehmohamed – Sitalsingh Mulo school is de contactpersoon in Nickerie.