SRD 2200 boete voor smokkelen sigaretten

706

Op vrijdag 23 oktober heeft de politie van de controle post Burnside in het district Coronie tijdens controle een aantal slofs sigaretten ontdekt in tassen van drie personen die in een zelfde voertuig zaten. Vanuit Guyana zijn de sigaretten Suriname binnengesmokkeld.

De 37-jarige Claudiomar G. gaf bij ondervraging te kennen dat de sigaretten van hem waren. Om de controle post te kunnen passeren dacht hij de slofs te verdelen onder andere passagiers. Claudiomar werd aangehouden en met de sigaretten overgebracht naar het politiebureau Coronie waar hij werd voorgeleid.

Bij zijn voorgeleiding deed hij het verzoek de zaak buitenproces af te handelen. Na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie werd de zaak buiten proces afgehandeld. De sigaretten zijn in beslaggenomen. Na zijn boetegeld van SRD 2200 te hebben betaald is hij daarna heengezonden