Op woensdag 28 oktober is de voortvluchtige verdachte Kaffe Majoko tijdens zijn aanhouding dodelijk geraakt door een politie kogel. De 41-jarige Kaffe werd ter zake poging moord en doodslag verdacht en opgespoord. Kaffe kreeg op woensdag 7 oktober een woordenwisseling met een man te Godo Watra in het district Sipaliwini. Hij pakte een jachtgeweer en schoot op zijn tegenstander. De man werd niet geraakt, doch werd de 12-jarige Evert, A. in zijn onderbeen geraakt. Het jachtgeweer, een verschoten huls en één scherpe jachtpatroon waren in deze zaak reeds in beslag genomen.

Op woensdag 28 oktober kreeg de politie van Brokopondo de melding dat Kaffe in een korjaal voer op de Surinamerivier richting Atjonie. Ter hoogte van de Banakreek meerde hij aan. Bij het zien van de politie ging de verdachte op de vlucht. Hij werd gesommeerd te stoppen, maar zette zijn vluchtactie voort. Waarschuwingsschoten brachten hem ook niet tot andere gedachten. De politie was genoodzaakt gericht te schieten, waarbij de verdachte in zijn zitvlak werd geraakt. Hij sprong vervolgens in de rivier en verdween in de diepte.

Twee politie ambtenaren sprongen ook de rivier in om hem uit het water te halen. Kaffe werd gelijk overgebracht naar de poli van de Medische Zending in het dorp Pokigron. Van de verpleegkundige werd vernomen dat de man geen tekenen van leven meer vertoonde. Een ingeschakelde arts stelde de dood vast.

Na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie is het lijk voor obductie in beslag genomen.
De recherche van Regio Midden zet het onderzoek in deze zaak voort.