Door vervreemding van goederen achter slot en grendel

816

Op verdenking van diefstal van goederen ter waarde van SRD 61.000 werd Beidre P, (24) op 22 oktober door de recherche van Paramaribo aangehouden.

Voorlopig onderzoek heeft aangetoond dat de verdachte in mei een dame leerde kennen en bevriend was geraakt. Gedurende haar drie maanden afwezigheid in het buitenland, werd Beidre belast met het toezicht van haar woning en oppas van haar 2 minderjarige kinderen. Gedurende die periode ontving de verdachte via een overmaking geld dat besteed diende te worden aan de twee kinderen en de huur van het huis.

Beidre verduisterde in die periode ook goederen uit de woning. Bij confrontatie na terugkomst van de vrouw des huuzes, gaf zij als reden aan dat het geld niet toereikend was voor al hetgeen zij moest doen en verkocht goederen uit de woning. De benadeelde had dit aangegeven bij de politie. Op 22 oktober werd ze na opsporing aangehouden.

Inmiddels heeft Beidre aangegeven de goederen te hebben ontvreemd. Beidre zit nu te brommen na overleg met een lid van het Openbaar Ministerie.