Kwestie ‘leerkracht mishandeld kleuter’ na een maand nog steeds niet aangepakt door politie

1064
Mohamed Shafiek Rahnoe

Op donderdag 1 oktober is de kleuter, Mohamed Shafiek Rahnoe, op zijn borst geslagen door zijn leerkracht op O.S. Magentapolder. Toen zijn moeder, Wahiedah Badridin, hem om 12 uur in de middag is gaan halen van school, dan sprong Shafiek op haar schoot en begon onophoudelijk te huilen. Toen zijn moeder hem vroeg waarom hij huilde, zei hij dat hij door zijn leerkracht geslagen is geworden op zijn borst. Daarnaast gaf hij aan dat andere kleuters ook hetzelfde lot ondergingen.

Toen hij die middag thuis aankwam, sliep hij meteen. In de middag, toen het jongetje aan het baden was, zag de moeder zwellingen op zijn lichaam. De politie van Bomapolder werd dus hierna ingeschakeld. Het kindje werd daarna de EHBO gebracht. Ter plekke zei de dienstdoende arts dat de zwellingen het gevolg waren van een harde slag. De moeder stelde de inspectie hiervan in kennis.

Toen mevrouw Badridin het verhaal van de leerkracht wilde horen, bleek dat de verantwoordelijke juf, met verlof was. Shafiek weigerde om naar school te gaan. De moeder vindt dat de politie en de inspectie niet slagvaardig hebben opgetreden. Het kind werd daarna met toestemming van de inpectie van de O.S. Magentapolder afgeschreven en ingeschreven op O.S. Koewarasan. Het is tot nog toe niet duidelijk waarom de kleuter geslagen werd.

De moeder geeft aan dat zij van de politie van Bomapolder heeft vernomen dat de zaak bij de afdeling Jeugdzaken ligt. Ondertussen is een maand voorbij en er nog niets gedaan aan de zaak. De bezorgde moeder zegt dat de politie haar tot drie keer heeft opgeroepen, maar bij geen van de keren wat heeft gedaan. Er werd steeds een ander afspraak gemaakt. Volgens de moeder is de verantwoordelijke leerkracht ook niet op het matje geroepen. Zij geeft volgens haar nog les op school.

De inspectie wacht af op instructies van Jeugdzaken. Volgens Badridin geeft de politie aan dat de zaak zo lang duurt, omdat haar zoon slechts Hindoestaans praat en geen Nederlands verstaat. En de agent die het verhaal moet vertalen, steeds met verlof is. “Ik wil dat de leerkracht gestraft wordt, zodat zij het niet meer met andermans kind doet”, zegt de moeder. Op de plek waar het jongetje geslagen is door zijn leerkracht is er een knobbel ontstaan. De moeder is heel erg bezorgd over haar kind en zij krijgt het gevoel dat de politie haar niet wilt helpen.

12188768_1486899908280213_1189976655_n

Mohamed Shafiek Rahnoe
Mohamed Shafiek Rahnoe