12 jarige jongen in kanaal verdronken

1867

Op zaterdag 31 oktober is de 12 jarige Radjiev Booboo verdronken in een kanaal aan de Harisinghweg te Rahemalprojekt. Uit het voorlopige onderzoek van de politie is gebleken dat 5 jeugdigen tussen 11.00 uur en 12.00 een buurtbewoner waren gaan helpen om een perceel schoon te maken. Nadat zij klaar waren besloten ze om een duik te gaan nemen in het kanaal. Het vijftal wilden op een bepaald moment het kanaal oversteken. Toen ze in het midden waren, verdween Radjiev plotseling in de diepte. De overige probeerden hem nog te redden, maar zonder het gewenste resultaat. De jongens werden bang en verlieten de plek zonder de ouders van het slachtoffer te melden.

Toen de ouders merkte dat Radjiev omstreeks 22.00 uur nog niet thuis zag aankomen, ging de moeder op onderzoek uit en kwam kort daarna erachter dat haar zoon moet zijn verdronken en schakelde de politie in. De brandweer werd ook ingeschakeld. Een zoekactie leverde niets op.

Omdat het gebied pikdonker is, besloten de politie en de brandweer om op zondagmorgen 1 november hun zoekactie voort te zetten. Om 11.00 uur werd het lijk van de 12-jarige van onder de bodem van het kanaal boven water gehaald. Een ingeschakelde arts stelde de dood vast door verdrinking.

Na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie is het lijk afgestaan aan de nabestaanden. De politie van de Nieuwe Grond is belast met het onderzoek.