Gewonden bij ‘Street 2 Strip’ Race te Suriname Motorsport Park

17852
Gele BMW is aanzienlijk beschadigd

Gisteravond omstreeks 21:00 uur heeft er een ongeval plaatsgehad, waarbij er als gevolg van een autorace drie slachtoffers zijn gevallen. De race ‘Street 2 Strip’ werd gehouden te Suriname Motorsport Park (SMP) nabij Mast 35. Volgens een ooggetuige heeft de bestuurder van een gele BMW de baan niet uitgereden na de finish, maar hij was gekeerd bij de retourbaan. Dit is niet toegestaan, want het dreigt voor gevaar.

De autobestuurders moeten altijd de baan uitrijden. Dit betekent dat als de auto bij de finish is, men altijd moet uitrijden. Doordat de autobestuurder verzuimt heeft dit te doen heeft zijn tegenstander die nog achter hem reed, de gele BMW aangereden. Er zijn in totaal drie mensen gewond geraakt. Na het ongeval is de race gecontinueerd met strikte instructies.

Van de gele BMW is de bestuurder zwaar gewond geraakt, terwijl de duorijder verwondingen heeft opgelopen, hij heeft een gat aan zijn voet gekregen. De drie slachtoffers kregen eerste hulp van het medisch personeel van SURAEMS (Suriname Emergency Medical Services). Het andere slachtoffer heeft een slag gekregen op zijn borst die ter plekke werd behandeld. Het slachtoffer die zwaar gewond is en de duo rijder zijn afgevoerd naar de SEH voor verdere medische behandeling. Hun toestand is momenteel stabiel.

De auto van de tegenstander
De auto van de tegenstander
Gele BMW , 2 gewonden waarvan 1 zwaargewond
Gele BMW , 2 gewonden waarvan 1 zwaargewond
SMP aanrijding 4