Wetsdienaren genoodzaakt vuurwapengeweld toe te passen

1161

Op 29 september deed Rita A. aangifte tegen haar ex-partner Presley A. (35), die haar mishandelde met een tjap en haar mobiele telefoon wegnam. Na deze aangifte werd ze bij thuiskomst weer mishandeld, waarover ze weer aangifte deed.

In een dronken bui verkrachtte de verdachte op 29 oktober zijn ex- partner in het bijzijn van haar kleuter onder bedreiging van een mes, dat in haar mond werd gestopt. Voor al deze wandaden wist de verdachte zich uit de handen van de politie te houden. Op 31 oktober toefde Presley weer naar Rita en dreigde haar te vermoorden. Het is de politie van Paranam eindelijk gelukt hem deze keer te arresteren.

De voortvluchtige verdachte ging bij deze aanhouding zodanig tekeer dat een agent verwondingen opliep. De wetsdienaren waren ook genoodzaakt vuurwapengeweld te gebruiken waarbij de verdachte in zijn been werd geraakt. Na afgestemd te hebben met een lid van het Openbaar Ministerie is hij in verzekering gesteld.

Hij ligt nu buiten levensgevaar in het Academisch Ziekenhuis onder politiebewaking.