Vader en zoon verdronken te Boskamp; zoon nog niet gevonden

1171

Op zondag 1 november te Boskamp ter hoogte van de oude aanmeersteiger waren twee mensen, vader en zoon verdronken. De schoondochter Rini, S. (39) verklaarde dat ze samen met haar man Constantijn Scholsberg (44) en haar schoonvader in een korjaal waren vertrokken vanuit Boskamp richting Kalebaskreek. De vader, 65-jarige Williams Scholzberg nam in het midden van de boot plaats. Zij zat aan de voorzijde en haar man bediende de boot. Na ongeveer 500 meter te hebben gevaren vanuit de oude steiger stond de vader plotseling op en liep naar voren. Hij struikelde en viel overboord. De zoon sprong gelijk in het water om zijn vader te redden, terwijl de motor draaiende was.

Rini hoorde haar man nog tegen haar zeggen om de motor uit te doen, wat zij ook deed. Vader en zoon verdwenen toen in de diepte. Kort daarna werd door buurtbewoners een zoekactie ingezet en kon de vader uit het water worden gehaald. Hij vertoonde geen teken van leven meer.

Een ingeschakelde arts stelde de dood vast. Het lijk is na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie afgestaan aan de nabestaanden. De zoekactie naar de zoon wordt voortgezet.