Probleem van padiekafverbranding blijft onopgelost

873
Foto: BIC-Nickerie

Ondanks het verboden is om padiekaf te verbranden, werd er toch brand geconstateerd in de padiekafhopen achter de pelmolen van rijstbedrijf Ramadhin in het district Nickerie. De burgers die woonachtig zijn in de directe omgeving, kregen last van as.

Zij stelden de districtscommisaris van Nickerie, Wedprekash Joeloemsingh, in kennis en de burgervader heeft meteen actie ondernomen. De brandweer werd erbij gehaald om het vuur te doven. De afdeling Milieu en Gezondheidsdienst (MGD) werd erbij gehaald om de situatie aan te pakken.

De eigenaar van de pelmolen was ten tijde van de brand niet thuis. Het is niet duidelijk hoe het vuur in de hopen is ontstaan. Het districtsbestuur heeft ter voorkoming van kafverbranding achter de pelmolens, een dumpplaats aangewezen te Zeedijk. Ook het onderhoud van die plek heeft het districtsbestuur voor haar rekening genomen.

Het verbranden van padiekaf bij de pelmolens heeft jarenlang gezorgd voor enorme rook en stofoverlast bij de burgers in de directe omgeving, met allerlei gezondheidsproblemen die zijn komen bijkijken.

Padiekaf