“Boyke“ die opgespoord werd, aangehouden

1336

De 45-jarige Lachminarainsingh Koewarsingh alias “Boyke“ die door de politie werd gezocht is op dinsdag 3 november in het Academisch Ziekenhuis aangehouden door de politie. Boyke wordt ervan verdacht, in de nacht van maandag 2 november in het ressort Kwatta, zijn ex-vrouw Mohamed Isa Aminagatoen en zijn schoonzoon Shafiek Sanjaykoemar te hebben dood gekapt.

De afdeling Kapitale Delicten heeft op dezelfde dag, op last van het Openbaar Ministerie, opsporing en aanhouding van Boyke gelast.

Bewoners van Santo Boma alarmeerden de politie van Santo Boma dat een manspersoon in bewusteloze toestand op de kruising van de Boma- en de Zuurzakweg lag met schuim op zijn mond. De manspersoon was naakt aangetroffen door de politie. Per ontboden ambulance werd de man, die niet bekend is in de buurt afgevoerd naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis. Hij werd ter verpleging op de afdeling Intensive Care opgenomen. Vermoedelijk heeft de verdachte een verdelgingsmiddel ingenomen.

De politieambtenaar van Santo Boma die ter plekke was geweest, herkende de man de volgende dag op de facebook pagina van de politie die opgespoord werd. Aan de hand van de foto herkende hij de man als te zijn de manspersoon die de vorige avond per ambulance was afgevoerd. De politieman schakelde de Centrale Meldkamer in en werd politie Munder gedirigeerd naar het ziekenhuis voor onderzoek.

De politie van Munder herkende de verdachte ook en merkte dat hij op de roepnaam Boyke reageerde. De afdeling Kapitale Delicten werd ingeschakeld. Lachminarainsingh ligt onder politie bewaking in de ziekeninrichting.