Nog twee aanhoudingen bij brandstichting Winkel Elias

878
Winkel Elias

Afgelopen weekeinde heeft de politie van Nieuw-Nickerie nog twee personen aangehouden en in verzekering gesteld voor de brandstichting op donderdag 22 oktober bij het pand van Winkel Elias dat gelegen is op de hoek van de Gouverneur- en Emmastraat. Aan de hand van beelden die de politie ter beschikking heeft, is een verdachte aangehouden.

Uit de verklaring van de verdachte zijn nu ook een man en een vrouw in verzekering gesteld, die vermoedelijk de uitlokkers zijn geweest. De verdachte zegt in opdracht van de twee anderen te hebben gehandeld. Omtrent het motief tast de politie nog in het duister.

Door goed optreden van de brandweer is het bij een beginnende brand gebleven. Dit heeft het politioneel onderzoek, verricht door de Forensische Opsporing en recherche van de politie regio West, uitgewezen.

De politie onderzoekt verder waarom het echtpaar de opdracht heeft gegeven om brand te stichten.