Moordpartij in het Lawa-gebied

889

Op een goudveld nabij de Asisikreek, een zijtak van de Lawavier, heeft er een drama plaatsgevonden. Op dinsdag 3 november kreeg de politie van regio Oost een melding binnen van een moordpartij. De politie die op Kabanafo gestationeerd waren, toefde naar de plek. Daar gaf P.F. aan dat hij voor een ondernemer al voor 5 maanden daar werkte. Hij woonde samen met zijn concubine. Een Braziliaan die een jachtgeweer bezat, kwam 2 weken terug ook in hetzelfde kamp wonen. Op een dag toen P.F aan het werk was, hoorde hij een schot afgaan. Hij rende naar zijn kamp en zijn concubine lag met een schotwond op de grond.

Verder was zijn huis overhoop gehaald en zijn goud was verdwenen. Hij rende de Braziliaan het bos achterna en kapte hem met scherpvoorwerp dood, gaf hij aan. Hij werd onder politiebegeleiding naar de plaats des onheils gebracht. Het ontzielde lichaam van Nono Waike, 23, is ter obductie in beslag genomen door de politie en vervoerd naar Paramaribo, na afstemming met een lid van het Openbaar ministerie. Het jachtgeweer en het scherpvoorwerp zijn ook door de politie in beslag genomen.

Verder heeft de politie de moordverdachte naar Paramaribo gebracht.