Herrieschopper gooide cup bier op een politieagente

912

De politie van Bureau Nieuwe Haven kreeg via de Centrale Meldkamer een melding binnen van nozems (herrieschoppers) aan de Verlengde Eduard Brumastraat. Hierbij werd de herrieschopper Jonathan, M. (31) aangehouden.

Bij aankomst van de politie werd een groep jonge mannen in de leeftijdsklasse van 18 en 20 jaar aangetroffen voor een supermarkt en aan hun werd gevraagd om de plaats te verlaten. Jonathan gooide daarbij een cup bier op een politieagente en deed hij bedreigende en beledigende uitlatingen aan het adres van de politie.

Toen de agenten wilden overgaan tot zijn aanhouding, verzette hij zich hevig. Hij greep de agente vast aan haar uniformhemd, waarbij 2 knopen losraakten. Terwijl de wetsdienaren bezig waren met Jonathan,
gingen de andere jonge mannen flessen kapot slaan om met de kapot geslagen scherven op de politie te komen.

Via de Centrale Meldkamer vroegen de wetsdienaren naar assistentie. Twee eenheden speelden hierop in, maar bij aankomst van deze eenheden had de groep de plaats reeds verlaten. Jonathan, die reeds staande was gehouden, haalde een mes tevoorschijn. Het gelukte de politie om hem te overmeesteren.

De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau en weigerde in eerste instantie zijn personalia door te geven, maar naderhand had hij geen ander keus. Na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie is hij in verzekering gesteld.