Petrus Dondersschool bestaat nu 85 jaar

1910

Gisteren heeft de Rooms Katholieke GLO de Petrus Dondersschool haar 85 jarig bestaan herdacht. De school is opgericht op 6 november 1930 en het ligt in het noorden van ons hoofdstad Paramaribo. Het adres is Hofstede Crull’ laan no 25. De Petrus Dondersschool heeft de naam te danken aan de Zalige Pater Petrus Donders afkomstig uit Tilburg in Nederland. Hij heeft o.a. op Batavia in Suriname gewerkt onder de melaatsen.

De kleuter afdeling heet de Peerke school, dit is een troetelnaam van Petrus Donders geweest. Vanuit dit schoolterrein heeft de Petrus Dondersschool aan de basis gestaan van het afleveren van volwaardige burgers aan onzesamenleving. In de afgelopen vijfentachtig jaren is de school meegegaan met de tijd en heeft continue ontwikkelingen meegemaakt. De laatste grote ontwikkelingen zijn de modernisering van de schoolgebouwen samen met de aanleg van een nieuwe vleugel en de nieuwe onderwijsmethode.

Momenteel telt de school 308 leerlingen. Hoewel het een R.K. school is, zijn er ook leerlingen met andere geloofsovertuigingen die normaal participeren aan de godsdienstlessen. De feestweek is op 5 november ingeluid met een bijzondere dienst voor de leerkrachten en leerlingen in de Heilig Hart kerk.
Petrus Donderschool 1