Politie schiet inbreker in been

1210

Drie mannen, Ruben, T. (28), Maikel, J. (25) en Melvin, D. (29) die in de vroege ochtend van vrijdag 6 november een inbraak hadden gepleegd in een een bedrijf in het ressort Geyersvlijt, zijn door politie eenheden aangehouden. De inbrekers waren via het dak het pand ingegaan. De kluis die ze klaar hadden gezet om mee te nemen is aangetroffen. Het voertuig waarmee de verdachten de plek hadden aangedaan, is aangetroffen en in beslag genomen.

Bij het zien van de politie kozen de verdachten het hazenpad en waren de westdienaren genoodzaakt waarschuwingsschoten te lossen om de criminelen tot andere gedachten te brengen. Toen dit niet lukte werd er gericht geschoten. Ruben liep hierbij een schotverwonding op in zijn onderbeen.

Per ontboden ambulance werd Ruben afgevoerd naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis. Hij ligt onder politiebewaking in de ziekeninrichting. Volgens verklaring van de verdachte Melvin is het voertuig dat in beslag is genomen van zijn moeder. Hangende het onderzoek zijn alle drie verdachten in verzekering gesteld. De zaak is overgedragen aan de afdeling Kapitale Delicten.

Noot: De verdachte Maikel de Jezus die in de vroege ochtend van vrijdag 6 november door de politie is aangehouden bij een inbraak zag op een onbewaakt moment kans te ontvluchten uit de politiewacht. De verdachte is met de handboei van de politie ontvlucht.