Bestuurder zonder rijbewijs rijdt voetganger aan

815

De 30-jarige Giovani G die op donderdag 5 november een voetganger heeft aangereden is door de politie aangehouden en in verzekering gesteld.

Giovani die over de Tammengastraat reed moest plotseling uitwijken naar links voor een diepe kuil, met het gevolg dat hij de voetganger aanreed, verklaarde hij aan de politie. Het slachtoffer liep daarbij een sleutelbeenfractuur op en moest per ontboden ambulance vervoerd worden naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis. Na medisch te zijn behandeld is hij heengezonden en verwezen naar de orthopeed.

Giovani verkeerde niet onder invloed van alcohol en is ook niet in het bezit van een rijbewijs. In het belang van het onderzoek is na overleg met een lid van het Openbaar Ministerie de autobestuurder in verzekering gesteld. Zijn voertuig is voor herkeuring in beslag genomen.