Gestolen buitenboordmotor via Facebook terug gevonden

1009

Dieven zijn op dinsdag 2 november vandoor gegaan met een buitenboordmotor in het ressort Munder van een benadeelde. De volgende dag deed de benadeelde aangifte bij de politie van Munder.

Hij plaatste de camerabeelden waar de dieven zijn buitenboordmotor hebben weggenomen op zijn facebookaccount. Vrienden op facebook reageerden op het bericht van de benadeelde en gaven informatie die leidde tot het in beeld brengen van de verdachten.

De benadeelde speelde de informatie door aan de politie. Bij de opsporing zijn de 32-jarige Elton K. en Sandro P. (22) aangehouden. De buitenboordmotor van de benadeelde is bij de 2 verdachten teruggevonden.

Tijdens het onderzoek heeft de politie autolenzen en auto documenten aangetroffen bij de verdachten en in beslag genomen. Het betreft autopapieren van een Toyota Vitz en een geldig Surinaams rijbewijs. De politie heeft het vermoeden dat deze verdachten in vereniging auto inbraken hebben gepleegd.

De zaak wordt overgedragen aan recherche Paramaribo voor verdere onderzoek. De eigenaar zal na afstemming met het Openbaar Ministerie zijn buitenboordmotor terug krijgen.