Een dronken bromfietser is door de Motor Surveillance Dienst (MSD) van de politie van de openbare weg verwijderd. Een weggebruiker die op de van’t Hogerhysstraat reed, zag dat een bromfietser zigzag reed en van zijn bromfiets zou kunnen vallen. De weggebruiker heeft de aandacht van politiemannen gevraagd.

De bromfietser werd gesommeerd te stoppen door de twee motorrijders van de politie. Terwijl de politieambtenaren tot de bromfietser spraken en hem naar de bescheiden van de bromfiets vroegen, zwaaide hij naar de richting van één van de politieagenten. Hij bracht hem een klap toe in het gezicht. De politieagenten gingen over tot de aanhouding van de bromfietser. Hij verzette zich tegen de aangehouden en moesten de politiemannen hem hardhandig aanpakken. De politieagenten die de man in de boeien hadden gezet, vroegen om assistentie van de politie van het bureau Nieuwe Haven. De bromfietser werd aangehouden voor wederspanningheid. De bromfiets werd in beslaggenomen.

Een burger die in de omgeving was, heeft de handelingen van de politieambtenaren deels vastgelegd en gepubliceerd op de sociale media. Op het beeldmateriaal is alleen te zien hoe de politie overging tot de aanhouding van de bromfietser waarbij er gebruik is gemaakt van geweld. De handelingen die vooraf hebben plaats gevonden is niet te zien.

Een aangever meldde kort na het gebeurdezich aan bij de politie om aangifte te doen van mishandeling. Hij verklaarde dat hij gezien heeft hoe de politie de dronken bromfietser arresteerden. De aangever herkende de bromfietser als te zijn de man die kort voor zijn aanhouding in een goot terecht kwam met zijn bromfiets. Hij schoot hem te hulp en haalde hem uit de goot. De bromfietser bracht de man slagen toe met zijn valhelm.

De bromfietser is na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie, hangende het onderzoek, in verzekering gesteld.