Man bedreigt ex-vriendin en verwond nieuwe vriend

1506

Een liefdesrelatie tussen een vrouwpersoon en haar ex-partner is na stopzetting van deze relatie door de vrouw, uit de hand gelopen. Vanaf het moment dat N. merkte dat de vrouw hem niet meer wilde, begon hij haar te molesteren. Overal waar N. zijn ex-partner tegenkwam, werd zij bedreigd door hem. De laatste keer liep de bedreiging uit de hand.

N. zocht de vrouw ook op haar werkplek op, omdat hij het vermoeden had dat zijn ex een liefdes relatie onderhoudt met haar werkgever. Ter plaatse trok hij een vuistvuurwapen tevoorschijn en dreigde de vrouw te zullen doodschieten. N. verliet daarna de plek en begaf zich naar het woonadres van de vrouw en hield zich schuil in een bosschage in de buurt.

Hij kwam uit het bosschage tevoorschijn toen hij zag dat de vrouw door haar werkgever thuis werd afgezet, en bedreigde de vrouw wederom met het vuistvuurwapen. De werkgever schoot de vrouw te hulp. N. bracht de werkgever enkele slagen toe aan het hoofd met een eind hout. De politie van Moengo werd ingeschakeld.

Het vuistvuurwapen dat N. bij zich droeg was een gasbucks, dat blijkt uit het voorlopige onderzoek. N. is door de politie aangehouden en de verdachte is na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld.

De zaak is overgedragen aan de recherche van regio Oost.