Op maandag 9 november zijn vijf zware criminelen door de gespecialiseerde eenheid van de politie aangehouden. In verband met de geconstateerde toename van inbraken en berovingen is er een interventie plan opgesteld dat wordt uitgevoerd. In dit plan zijn ook de gespecialiseerde eenheden opgenomen die de basispolitie bijstaan in het opsporen van verdachten.

Surveillerende eenheden kregen vanmorgen via de Centrale Meldkamer melding dat er een beroving gaande was in Paramaribo Noord. Een surveillerende eenheid van het Arrestatie Team die in de directe omgeving was speelde in op de melding. Er werd een achtervolging ingezet. Aan de Bonistraat werd het voertuig waarin de rovers zaten klemgereden. Zij openden gelijk het vuur op de politie. Er werd ook een handgranaat geworpen vanuit de voertuig van de rovers in de richting van de politie.

Er ontstond een schotenwisseling tussen de rovers en de politie. Tijdens het vuurgevecht zijn twee politieambtenaren gewond geraakt. Twee van de 5 rovers zijn dodelijk geraakt, terwijl 3 anderen onder politiebewaking ter verpleging zijn opgenomen in een ziekeninrichting.

Er zaten een aantal zware wapens en uniformstukken gelijkende op het politie uniform in het voertuig waarin de rovers zaten. Al deze zaken zijn hangende het onderzoek in beslag genomen.